Popular Posts

Thursday, March 26, 2009

Rayuan Peningkatan Tangga Mata Gaji...

ni post aku kat MYGSTT,,,cara nak wat rayuan peningkatan tangga mata gaji...:

so....ini format yang korang suma bleh guna....tapi sebelum tu aku nak ceramah sket...
pertama....orang berbudi bicara,,,,,kita wajiblah berbudi bahasa,,,,

ini rayuan,,,bukan arahan,,,jadi bila wat surat ni,,,kena lah sopan santun dan penuh dengan merendah diri,,,dan dalam islam tu sendiri,,,kita kena berbaik2 dengan semua orang,,,walau orang tu berjahat dengan kita,,,dia baling batu,,,kita baling pisang,,,pedih sket..tapi leh kenyang prut,,,

tapi yang aku tau...spp n kpt x jahat pun,,,depa cuma menjalankan tugas,,,mengikut kemampuan depa.,..depa dah bagi biasiswa,,,dan dah bagi pekerjaan,,,jadi syukurlah,,,jangan sampai Allah tarik balik apa yang kita dapat.... Wink...sebab kalau kita x bersyukur,,,tempat kita akan digantikan dengan manusia yang lebih syukur,,,,

berbalik kepada persoalan asal....orang berbudi bicara,,,kita wajib berbudi bahasa,,,dan setelah dicall spp tersebut,,ternyata depa sedia maklum fasal rayuan untuk peningkatan tangga mata gaji dari bekas pelajar2 dpli,,,,dan aku bertanya bagaimanakan prosedurnya,,,

adakah status surat yang bakal aku taip ini sebagai pemberitahuan,,,arahan,,,atau rayuan,,,,dan dijawab spp sebagai rayuan,,,

oleh kerana pegawai yang menjawab adalah amat baik dan baik budi bicaranya(betul,,,aku cukup kenal suara dia),,,,aku yang merendah diri ini,,,akan akur dengan cara dan prosedur mereka.,..dan jika rayuan,,maka rayuan lah ia,,,dan dibawah ini adalah format basic surat rayuan,,,

maka rakan2 DPLI,,,atau yang sarjana pendidikan,,,,boleh lah menaip surat ini,,,,dan menghantar kepada spp setelah MEMPEROLEHI DIPLOMA DAN TRANSKRIP(ATAU SARJANA>>BAGI MASTER)...beserta salinan dokumen2 ini,,,dan juga salinan surat tawaran spp tersebut,,,

macam aku,.konvo 29 ni..so aku akan hantar surat ni beserta dengan pakej stuju trima tawaran spp...melalui poli...so snang crita,,,

sapa yang belum dapat lagi diploma/sarjana,,,tolong tunggu,,,dan hantaq surat rayuan,beserta salinan2 dokumen dibawah..:

1.Surat tawaran
2.transkrip
3.dip/sarj

jangan lupa tunjuk surat rayuan tu kepada ketua jabatan,,,die tau le apa nak wat,,,die akan bagi pengesahan,,,




format basic surat rayuan:




nama kita
alamat poli (jangn lupa letak tarikh)
_____________________________________________________________________

jawatan pegawai spp
alamat spp

Melalui dan salinan:
ketua jabatan,
jabatan 'nama jabatan korang'

Tuan,

'TAJUK RAYUAN KORANG'

Dengan segala hormatnya merujuk perkara diatas, saya 'nama' bernombor kad pengenalan 'nokp' ingin mengemukakan rayuan bagi pertimbangan pihak tuan untuk peningkatan mata tangga gaji dari P1T21 ke P1T26.

2. 'tulis kita dah perolehi diploma dan sudah hadir konvo'.'tulis kalau ikut pekeliling (sebut sekali nama dan no pekeliling tu) kita BOLEH mendapat peningkatan gaji tu kerana kita ada diploma/master tu'

3. 'tulis kita ada lampirkan salinan diploma,tanskrip dan salinan surat tawaran(letak le nama surat tu sekali) beserta surat ni'.

4. Diharap rayuan ini mendapat perhatian dan pertimbangan yang sewajarnya dari pihak tuan,,,,,,,

sekian terima kasih sayang


Yang Betul,



(nama anda)



...

Moga Allah mempermudahkan urusan kita semua
Moga kita bersyukur kerana boleh bersyukur
dan jangn lupa

"follow the rules...UNTIL you can change it, but if you dont want to, you can always get out from the system"


Wink

1 comment:

Anonymous said...

pembetulan:

bahagian

melalui dan salinan tu,,

ketua jabatan tu..tukar kepada...

Melalui dan salinan:
Pengarah,
'nama poli n kk'

Masukkan Email disini, supaya anda dapat UPDATE!!!:

Delivered by FeedBurner

Custom Search