Popular Posts

Wednesday, June 29, 2011

Cara Nak Kuruskan Badan..,,,,kurang 6 kg dalam 2 minggu 2 hari,,,(lebih kurang)


Bismillah….

PENDAHULUAN

So sekarang aku nak terangkan tips…dan teknik bagaimana nak kurangkan lebih kurang 7 kg dalam masa 2 minggu 2 hari…( atau lebih kurang 10-15 kg dalam masa satu bulan, mengikut pengamal diet ini)

Cara pemakanan (diet) ni aku dapat dari buku orang puteh,,,

Terlebih dahulu, aku nak TEKANkan di sini…apa saja perkara anda buat…niatnya haruslah kerana perkara yang diredhai Allah…jadi aku tekankan kat sini, sesiapa yang mengikut ilmu yang aku bagi ini, niatnya adalah terpesong dari syariat..maka aku haramkan penggunaannya…

Apa yang aku terangkan sini adalah CARA…soal yang anda nampak dek mata dunia…bab NIAT adalah anda nampak dek mata hati…maka aku telah nasihat,,

CONTOH NIAT YANG HARUS:

1. nak memikat kembali hati suami, kerana bentuk tubuh kita mungkin sudah tidak menawan…
Cantik itu nikmat…dan nikmat itu menjadi berkat jika berlandaskan syariat,,,tapi ramai manusia tidak sedar hakikat nikmat,,,itu,,,dimana segala nikmat adalah dari Allah,,,,dan puncak nikmat ialah Allah…dan kebanyakan kita..kufur nikmat,,,memandang nikmat setakat dunia…dimana cermin mata hati belum mampu memantulkan hakikat….

kat Malaysia inih,,kebanyakn lelaki adalah golongan ‘macho’ dimana kami2 ini meng’haram’ kan diri sendiri untuk menunjukkan kelemahan,,,bagi mereka…berperasaan itu kelemahan,,,menangis itu kelemahan,,,meminta isteri untuk menjaga badan, kerana diri itu mengiginkan kenikmatan juga mungkin adalah kelemahan,,,

lalu menjadi alasan bagi mereka untuk mencari istwo atau isthree..atau four,..jadi sekiranya anda ingin suami anda sayang dan kasih anda tidak berbelah bahagi..jika hati itu belum boleh membuahkan keredhaan….maka, manakah bukti sayang itu?...manakah usaha yang melambangkan bahawa anda memang ingin suami anda beristerikan Cuma anda?mengapa semakin malas memikat suami dari hari ke hari?....jangan mengharap selain dari usaha sendiri(hakikatnya dikurniakan Allah)….dan jangan lah berharap suami anda itu bernafsu seorang wali,,,mungkin nafsunya belum sampai nafsu mutmainnah sekalipun..maka anda isteri yang menyedari keadaan itu, bertanggungjawab,,,untuk mengembalikan suami anda ke jalan yang benar,,,tariklah dia dengan lembut,,,sebelum dirinya terseksa dek rantai kekerasan,,,

antara   usaha anda adalah dengan menjadi cantik dan mantap dari hari ke hari untuk si suami…maka mata dunia si suami tidak lagi berkeliaran ke seluruh dunia..tetapi tertumpu pada isteri yang yang cantik di dunia dan di akhirat itu…

maka percantikkanlah ‘perhiasan’ anda untuk suami anda…perkara yang harus dan halal itu hakikatnya adalah kerana Allah jua..

2. Bagi suami plak..kenapa nak jaga badan??...

1. kesihatan anda secara ke’seluruh’an,
2. senang solat, kerana badan makin ringan dan darah lancar.
3. Anda akan kurang memikirkan hal dunia…dengan izinNya anda lebihng kusyu’ dengan zikrullah..
4. Anda sayang istri anda…
5. Isteri anda jaga badan,,,kenapa tidak anda?..
6. Senang nak berjihad secara fizikal
7. Lebih kuat dan kurang risiko bila nak memelihara keluarga dari ancaman dunia (perompak ke)
8. dan banyak lagilah sebab yang harus



CONTOH NIAT YANG HARAM
       
1. Nak menarik perhatian makhluk yang tidak harus baginya
  • ingin berzina mata, hati, kulit dsbgnya
2. Ingin membuat perkara2 yang haram, seperti menjual badan, menjadi GRO...menggoda lelaki@perempuan yang tidak halal baginya,,,dsbnya...

3. Bukan kerana Allah,,


SAMBUNG BAHAGIAN 2

13 comments:

Setphene Tomi said...

wow!!! nice tips...sy nak cuba la.. 415

eikorina-NaWaL sYaFiQ said...

Nak try la... :-)

Yaya said...

Tq.. Nice tips untuk kuruskan badan.. saya percaya dengan minum 8 gelas air sehari dapat mengurangkan selera makan secara semulajadi dan membantu system pencernaan tubuh.

Che'Yah Vitamomma said...
This comment has been removed by the author.
Che'Yah Vitamomma said...

betul2 saya setuju.. kena banyakkan minum air suam atau air kosong.. kurangkan minuman manis dan berkarbonat..

kena make sure kalori keluar lagi banyak dari kalori yang masuk ;)

jemput baca tips dari saya pula ;)
http://vitamomma.com/?p=1691

Pak Long said...

Informative post. But let me share very interesting video berkaitan fenomena Magic Diet di Amerika. Slot bual bicara dari abcTV Amerika. Just go to http://goo.gl/OFs5uj & watch ! Thanks

ekaa picchu said...

i need to try this tips. Thank You ! :D

Helo Elyana said...

Thanks tp knp x boleh makan buah bukanke buah tu bagus untuk kesihatan?

usahamba said...

elyana...x makan buah bukan sebab buah x sihat,,,buah tu memang bagus untuk kesihatan....tapi cuma kena makan pada hari ke 7 sebab buah adalah fast carb,,,kalau slow pun, selalunya ia menyebabkan insulin spike yang kacau diet ni...

Nana Ayu said...

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera
Salam Perkenalan...Menarik info-info disini...
Saya juga nk share sket berkenaan dgn program pengurusan berat badan nih...
Ada tiga perkara yg kita kena amalkan...BAKAR...BUANG...BINA
BAKAR --- Kita perlu BAKAR lemak2 n URAIKAN ikatan lemak
BUANG --- Bila dh BAKAR, kita BUANG lemak2 n toksin yg ada dalam badan
BINA --- BILA dh BUANG, kita kena BINA balik badan kita ni supaya x menggelebeh dan bina otot supaya lebih kuat...

Ingin info lanjut, sila lah ke FB pages saya
---->>>http://www.facebook.com/RaiBeautyHealthy
SHARING is CARING

Kizeewatty Zainal said...

Assalamualaikum..selamat sejahtera dan salam perkenalan.

Memang menarik tips ni terima kasih kerana berkongsi =)

saya pun nak kongsi tips iaitu kurangkan portion setiap kali makan -->maksudnya makan 5 kali sehari tapi ambil kuantiti makanan yang sedikit.
dan kira kalori intake anda setiap kali makan..

untuk lebih tips cara pemakanan sunnah dan tips kesihatan silalah ke http://kizeewattyzainal.blogspot.com/

Fatimah Bt Tony said...

Perkongsian tips yang sangat menarik. Saya suka amalkan cara kurus dengan menggunakan tiga langkah penting, iaitu bakar lemak, buangkan toksin dan bina otot untuk mempastikan metabolisme tubuh menjadi tinggi agar penurunan lebih berkesan. :)

Dapatkan tips lebih banyak di http://KedaiVitaminFatimah.Wordpress.Com

kedaivitaminfatimah said...

Perkongsian yang menarik admin. Nak kurus ni kalau tak kena langkah yang betul, protein pun ngelak nak ambik, memang ada peluang badan kurus tapi menggeleber macam orang tua..huhu. Saya ada berkongsi bagaimana vitamin semulajadi dapat membantu menguruskn badn sehingga 5-6 kg dalam masa 2-3 bulan. Untuk ibu menyusu yang nak kurus pun ada. Http://KedaiVitaminFatimah.Wordpress.Com

Masukkan Email disini, supaya anda dapat UPDATE!!!:

Delivered by FeedBurner

Custom Search